Betrouwbaarheid in afname en verzending

Verpakking ontwikkelen die voldoet aan het doel

De betrouwbaarheid van de resultaten van uw medisch onderzoek hebben een 1 op 1 relatie met de zorg waarmee het onderzoeksmateriaal wordt afgenomen.

Bovendien is het vervoer van medische biologische monsters gebonden aan strenge regelgeving. Bij zelftesten is het wenselijk om het afgenomen materiaal zo snel mogelijk via de post in het laboratorium te krijgen.
Het is van groot belang dat er geen fouten gemaakt kunnen worden tijdens de afname en verzending. Onze gepatenteerde en zelf geproduceerde verpakkingsoplossingen zijn altijd getoetst en gekeurd en voldoen dus aan de regelgeving. Samen met u wordt gekeken hoe wij een zelftest aanbieden aan de deelnemer. Indien er met professionals wordt gewerkt, wordt het vervoer van deze monsters uiteraard op een veilige manier en volgens de regelgeving door ons verzorgd.

De foutkans op monsterafname wordt beperkt door de juiste hulpmiddelen en door een overzichtelijke gebruiksaanwijzing op te nemen in het pakket. Een zelftest moet uitnodigend en praktisch zijn voor de gebruiker en afgestemd zijn op de doelgroep. Rekening houdend met eventuele beperkingen, leeftijd en sociale of etnische achtergrond. Waar mogelijk wordt de informatie aangevuld met technische hulpmiddelen zoals apps, video’s en/ of websites. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de volgbaarheid van het monster door de identiteit van de deelnemer op een zo eenvoudig mogelijke manier wordt gekoppeld aan het monster. Hierdoor wordt de kans op verwisselingen zo goed als uitgesloten.

Verwerking in het laboratorium

Of het monster nu per post wordt verstuurd of vervoerd door professionals, de conditionering van het monster is altijd gericht op de verdere verwerking in een laboratorium. Door de regelgeving met betrekking tot het vervoer van deze monsters, zijn deze vaak moeilijk te verwerken in het laboratorium. Vaak kost het veel tijd om monsters klaar te maken voor verdere verwerking of het brengt gevaarlijke situaties met zich mee doordat er scherpe voorwerpen nodig zijn om verpakkingen te openen. Onze verpakking hebben altijd als uitgangspunt dat deze eenvoudig en snel te openen zijn, zonder gebruik te hoeven maken van scherpe voorwerpen. Indien noodzakelijk ontwikkelen wij veilige apparaten om verpakkingen in bulk te kunnen openen.

MEER CONCEPT

Advies over uitdagingen per land

Door onze nauwe samenwerking …

Projectteams met een doel

Al onze opdrachten op het gebied van …

Professional of zelftest?

Het is vaak een must om patiëntmateriaal …

Vormgeving van groot belang

Om een afnametest zo aantrekkelijk mogelijk …